‘Amsterdamse vrouwen maakt er thuis een feest van’

‘Amsterdamse vrouwen maakt er thuis een feest van’

De achtste speelronde staat voor de deur voor de vrouwenteams in de Hoofdklasse. Samen met voormalig international en oud-speelster van Den Bosch Dillianne van den Boogaard en Infostrada Sports blikken we vooruit.

MOP – Hurley
* Van de tien voorgaande Hoofdklasseontmoetingen tussen beide ploegen, won MOP er slechts één. Hurley won vijf keer en het werd vier keer gelijk.
* Die enige overwinning van MOP op Hurley dateert van 7 maart 1999. Toen won de ploeg uit Vught met 0-1 in Amstelveen.

Van den Boogaard: ?MOP wint thuis met 2-0. Vooral omdat de ploeg thuis speelt en daarom de boel dichthoudt.?
 
Nijmegen – Oranje Zwart
* Oranje Zwart won de laatste vier Hoofdklasseduels tussen deze twee teams zonder Nijmegen ook maar één doelpunt te gunnen.
* De laatste overwinning van Nijmegen op OZ in eigen huis stamt van 18 maart 2001. Het werd 3-1 door treffers van Mies Haverkate (tweemaal) en Maud Mulder voor Nijmegen en Aniek van Hees voor Oranje Zwart.

Van den Boogaard: ?Nijmegen heeft het lastig en ondanks de wisselende resultaten denk ik dat Oranje Zwart wint met 4-1.?
 
Kampong – Den Bosch
* Kampong heeft al meer dan twaalf jaar niet meer van Den Bosch gewonnen sinds een 1-0 thuiszege op 6 mei 2001. Suzanne Boogaard tekende toen voor het enige doelpunt van de wedstrijd.
* Maartje Paumen staat nu op 261 treffers in de Hoofdklasse (regulier seizoen) en heeft de nummer drie aller tijden (Lisanne Lejeune met 263) en de nummer twee (Mijntje Donners met 264) nu nadrukkelijk in het vizier. Topscorer aller tijden in de Hoofdklasse is Kim Lammers met 302 goals.

Van den Boogaard: ?Ik ben zelf Bosschenaar, dus ik zeg sowieso dat Den Bosch wint. Ze hebben het wel verrassend moeilijk tot nu toe, maar Den Bosch wint met 3-1.?
 
Amsterdam – HDM
* Amsterdam won haar laatste vier Hoofdklasseduels met HDM en scoorde daarin telkens minimaal vijf keer.
* In haar laatste vijf thuisduels in de reguliere competitie scoorde Eva de Goede telkens tenminste één keer.

Van den Boogaard: ?Amsterdam maakt er t