Round up Eerste Klasse: Strawberries pakt punten

Round up Eerste Klasse: Strawberries pakt punten

Door de winst op Cartouche zijn de vrouwen van Zwart-Wit koploper in poule B geworden. Vlak voor tijd pakte Gouda de volle winst tegen Spirit.  En een verrassende uitslag in poule D: de winst van Ede op de nummer twee GCHC. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl
   
Eerste Klasse A
Alkmaar ? Strawberries 3-4( 2-1)
0-1 Femke Joustra, 1-1 Willemijn Kuitenbrouwer, 2-1 Myrthe van Kesteren, 2-2 Noortje Vieder, 3-2 Myrthe van Kesteren, 3-3 Nienke van Schagen School, 3-4 Femke Joustra
Op een perfect bespeelbaar veld slaagden de vrouwen van Strawberries (foto) er in om van Alkmaar te winnen. Binnen één minuut na aanvang stond het voor de bezoekers uit Driehuis al 0-1. De thuisploeg herstelde zich na deze achterstand uitstekend en kwam nog voor de rust op een 2-1 voorsprong. Coach Simon de Hoog (Strawberries): ?In de rust heb ik de meiden aangegeven dat er nog steeds iets te halen viel. Als staf benadrukken we al een aantal weken dat de ploeg een bepaalde bescheidenheid moet laten varen.? De equipe van De Hoog begon sterk aan de tweede helft, speelde volle bak en kwam op gelijke hoogte door een goal van Noortje Vieder. Na de 2-2 kwamen de gastvrouwen toch weer op voorsprong door een wonderschoon doelpunt van speelster Myrthe van Kesteren. De Hoog: ?Het was fantastisch om te zien dat de meiden door bleven gaan en de gelijkmaker binnenhaalden. Dat wij uiteindelijk dertig seconden voor het einde de winnende goal scoorden, maakte dat de gelukkigste heeft gewonnen.?
 
Gooische ? Amstelveen 3-1 (2-1)
0-1 Renske Pesch, 1-1 Karlien Vellinga (sb), 2-1 Karlien Vellinga (sb), 3-1 Karlien Vellinga (sb)
Onder koude omstandigheden kwam de ploeg van coach Erik Jazet(Gooische) goed uit de startblokken. Toch waren het de bezoekers die snel achter elkaar een aantal mogelijkheden kregen om op voorsprong te komen. Het scoren wilde alsmaar niet lukken bij de vrouwen uit Amstelveen. Renske Pesch zette haar team uiteindelijk op het goede spoor door de 0-1 aan te tekenen. Voordat beide teams konden gaan rus