Round up Eerste Klasse (v): HBS pakt koppositie

Round up Eerste Klasse (v): HBS pakt koppositie

In poule B pakte De Pelikaan een punt bij Houten. De vrouwen van Nuenen verloren hun tweede wedstrijd op rij. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl.
 
Eerste Klasse A
Amstelveen ? Bennebroek 3-3(2-1)
1-0 Dominique Olthof, 1-1 eigen doelpunt, 2-1 Renske Pesch, 3-1 Eva Abrahams, 3-2 Dominique Lohuis(sb),3-3 Sira Blom(sc)
Het vertrek van spits Sara Tillart naar Pinoké betekende een groot verlies voor de vrouwen van Amstelveen en liet zich afgelopen zondag extra voelen. Tegen de bezoekers uit Bennebroek creëerde de thuisploeg heel veel kansen maar was het rendement niet hoog. Of zoals Amstelveen-coach Rense Siegmund concludeerde: ? Het scheelde letterlijk soms maar een paar centimeter. Het was extra zuur voor ons omdat de uitslag geen recht doet aan het wedstrijdbeeld. Maar het komt goed want we gaan heel veel trainen op doelpunten maken?.
 
Gooische ? Strawberries 3-1()
1-0 Karlien Vellinga(sb),1-1 Noortje Visser(sc), 2-1 Maya Herm, 3-1 Karlien Vellinga(sb)
 
HBS ? Alliance 4-0(0-0)
1-0 Guusje Molenaar,2-0 Sanne Immer(sb),3-0 Lisa Blok(sc),4-0 Maaike van Son
In de eerste helft liep de thuisploeg continu achter hun tegenstander aan. De vrouwen van Alliance bouwden zorgvuldig op, hockeyden dynamisch maar creëerden geen enkele kans. Bij rust bleek dat de ploeg van HBS-coach Robbert Zevalkink geen schade had opgelopen. De tweede helft gaf een geheel ander spelbeeld. HBS nam het initiatief, scoorde na tien minuten de 1-0 en kwam vanaf dat moment in de flow. Zevalkink: ?Het was meer dan terecht dat we wonnen. Bij Alliance was de koker leeg en bij ons deed iedereen wat ze moesten doen. Voor het eerst in vijf jaar hebben we van Alliance gewonnen?.
 
Myra ? Haarlem 2-1(0-1)
0-1 Marloes Wolff,1-1 Sophie Aerts,2-1 Li Mai Tan
 
Alkmaar ? AMVJ 3-1(2-0)
1-0 Caroline Wiggers,2-0 Willemijn Kuitenbrouwer,3-0 Quirine Lomans,3-1 Marlous Roelofs
 
USHC ? Overbos 2-5(1-1)
1-0 Maaike de Waal(sc),1-1 Lisette Stil(sc), 1-2 Lisette Stil,2-2 Maaike de Waal(sc),2-3 Noortj