Round up Eerste Klasse (m): Hilversum verliest nipt

Round up Eerste Klasse (m): Hilversum verliest nipt

In de Eerste Klasse A verloor Hilversum uiteindelijk met 5-4 van Xenios nadat de Gooise ploeg tot vier keer toe op voorsprong was gekomen. HCAS pakte de eerste drie punten van het seizoen in de Eerste Klasse C en de Groningse Studenten scoorden er weer op los. Het werd 5-1 tegen Ede. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl.
 
Eerste Klasse A
Overbos-Roomburg 3-4 (2-4)
0-1 Dylan de Boer, 0-2 Jan Josse van Maanen, 0-3 Jarmo van der Velden (sc), 1-3 Maurits Reijnders (sc), 2-3 Pier Buntsma (sb), 2-4 Jarmo van der Velden, 3-4 Pier Buntsma
Overbos zorgde bijna opnieuw voor een sensatie. Vorige week werd een achterstand weggepoetst nadat de ploeg voor rust al op 4-1 achter was gekomen. In dit duel kwam Roomburg na ruim tien minuten spelen op een 3-0 voorsprong. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg uit Leiderdorp, maar nadat personele problemen ontstonden in de verdediging vanwege ziekte en blessures, kwam Overbos nog knap terug. ?We begonnen perfect, maar zakten te veel weg. Vervolgens kregen we het heel lastig en was het vooral strijd leveren en tegenhouden?, vertelt Roomburg-aanvoerder Ewoud Spruijtenburg. ?In de slotminuut kregen we nog een strafcorner tegen die ik op mijn been kreeg. Ondanks dat ik naast de goal stond, kreeg Overbos een strafbal. Onze keeper heeft die bal tegengehouden en zo konden we toch de drie punten noteren.?
 
Xenios-Hilversum 5-4
0-1 onbekend, 1-1 Thijs Fenne, 1-2 onbekend, 2-2 Percy Stam, 2-3 onbekend, 3-3 Luke Braaksma, 3-4 onbekend, 4-4 Percy Stam, 5-4 Jasper Tuinhout
 
Gooische-Myra 1-1 (1-0)
1-0 Jurriaan van de Veer, 1-1 Jorrit Tel
Alecto-Groen Geel 1-3 (0-2)
0-1 Joost Schwoll, 0-2 Jan Rein Jobsis, 1-2 Tjerk Webbers, 1-3 Maarten van Hasselt
Amstelveen-Kieviten 1-1 (0-0)
0-1 Arnoud Bart de Jonge, 1-1 Jeroen Oudshoorn
VVV-Reigers 2-0 (0-0)
1-0 Alexander Wich (sc), 2-0 Arnout Harmanni (sc)
 
Eerste Klasse B
Spirit-Houten 3-1 (3-0)
1-0 Diederick Madai, 2-0 Alexander den Haan (sc), 3-0 Alexander den Haan (sc), 3-1 Ilmar