HIC-coach Gilles van Hesteren: ‘Ik ben half-blij’

HIC-coach Gilles van Hesteren: ‘Ik ben half-blij’

Weliswaar verloren de vrouwen van zowel Pinoké als HIC vorige week hun eerste duel, het vertoonde spel gaf coaches Maarten Stenvers (Pinoké) en Gilles van Hesteren (HIC) moed voor de tweede competitiewedstrijd. Terecht, zo bleek zondag, toen beide ploegen elkaar in het Amsterdamse Bos in evenwicht hielden: 2-2.
 
Pinoké kende een sterke openingsfase. Binnen tien minuten had nieuwkomer Sierou Frankema het eerste competitiedoelpunt voor de Steekneuzen gemaakt. Frankema omzeilde keepster Merel van Beek na een stopfout in de Amstelveense verdediging en schoot haar eerste Hoofdklasse-doelpunt binnen.
 
De vroege achterstand schudde het elftal van Van Hesteren goed wakker. Na een aantal doelpogingen kon Judith Stuij haar elftal op gelijke hoogte met Pinoké brengen. Stuij pikte een doorgeschoten bal op en knalde deze met haar backhand in het doel:1-1.

Kaarten 
Enkele minuten later liepen de vrouwen van coach Stenvers tegen twee groene kaarten op, waardoor HIC met twee spelers meer op het veld stond. De Amstelveense vrouwen wisten in deze twee minuten echter niet te profiteren van dit overtal.
 
Gelijk aan de eerste helft kwam Pinoké het sterkst uit de startblokken na rust. Van Beek bracht meerdere malen knap redding op de doellijn van HIC. Na zes minuten was HIC?s eerste kans in de tweede helft voor Roanne Voorburg. Haar tip ging over het doel van goalie Adinda Boeren. Vervolgens kreeg HIC opnieuw het voordeel van een overtalsituatie. Ditmaal werd Lotte Bant met een gele kaart door de scheidsrechters naar de bank gewezen. Ook nu kon de Amstelveense ploeg niet doordrukken.

Frankema 
In de 48ste minuut was het opnieuw Frankema die kon scoren. Na een scrimmage voor de goal kon de Friese speelster vallend met haar backhand binnen schieten. In de blijdschap om haar gescoorde doelpunt verwondde Frankema onopzettelijk de scheidsrechter. Zij kreeg een stick tegen haar hoofd, maar kon de wedstrijd gelukkig vervolgen.
 
Wederom zorgde een Amsterdamse goal voor aanvallende impulsen bij HIC. In de 56ste minuut v