Bente Koopmans zevende winnaar van EK-quiz

Bente Koopmans zevende winnaar van EK-quiz

Bente Koopmans is de zevende winnaar geworden van onze dagelijkse EK-quiz. De vragen van afgelopen maandag werden door haar alle drie juist beantwoord, waardoor zij beslag legt op twee kaarten voor de wedstrijden van maandag 19 augustus.
 
Zo wist Koopmans dat het veertien jaar duurde voordat het EK voor mannen voor een vrouwenvariant kreeg. Daarnaast lepelde zij zonder problemen op dat de Sovjet-Unie in 1983 de tegenstander was van Oranje in de Europese finale in Amstelveen. Op de foto zijn de oostblokkers te zien, terwijl Ties Kruize de beker de lucht in tilt.

Ook achter het derde antwoord van Koopmans kwam een krul te staan. De winnaar van de kunstzinnige prijsvraag van de organisatie ?Sportstad Antwerpen? was, zoals zij antwoordde, Akim A.J. Willems. Later vandaag komt een nieuwe EK-quiz online. (RB)