De topschutters: AMVJ-speelster Roelofs vlijmscherp

De topschutters: AMVJ-speelster Roelofs vlijmscherp

Het regende afgelopen weekend doelpunten in de Eerste Klasse wedstrijd tussen Athena en AMVJ. Tijdens de ontmoeting werd er dertien keer gescoord. Marlous Roelofs (foto) had een groot aandeel in deze wedstrijd. Met haar vijf goals was de Amstelveense een doorn in het oog voor de verdediging van Athena. Door haar prestatie maakt Roelofs een grote sprong in het klassement: ze staat nu gedeeld tweede. In de wedstrijd van Nuenen tegen Goirle was Nuenen-speelster Danielle Zweers van groot belang voor haar ploeg. Zweers bezorgde haar team, na een 2-1 achterstand, de overwinning door tweemaal te scoren. Elke de Jager gaat momenteel nog met elf doelpunten aan de leiding in het klassement en Zweers staat daarachter met zes goals.
In de Eerste Klasse A werden de dubbele cijfers gehaald door Alkmaar. Lennart Smit leverde een grote bijdrage aan de 11-0 overwinning van de Alkmaarse ploeg op VVV. Met vier doelpunten wist Smit zijn stempel op de wedstrijd te drukken. 
Bram Vennemans (Beuningen) en Max Koene (Groningse Studs) gaan als een speer in de Eerste Klasse. Beide spelers scoorden afgelopen zondag en zijn de tien doelpunten gepasseerd. Vennemans gaat met twaalf doelpunten aan kop. Koene zit de lijstaanvoerder op de hielen met een totaal van elf doelpunten. (BG)
 
 >
 
 
Foto: Marlous Roelofs