Mahieu: ‘Kunnen we ons aan Bloemendaal meten?’

Mahieu: ‘Kunnen we ons aan Bloemendaal meten?’

De mannen van Pinoké spelen vrijdagavond op het eigen veld tegen Bloemendaal. Aanvoerder Jesse Mahieu hoopt op een stuntje, want afgelopen seizoen won de Amstelveense ploeg thuis ook met 3-1 van de Mussen. ?We gaan er nu weer voor.?
 
Na een vliegende start in de competitie met twee overwinningen op SCHC en Amsterdam, haperde Pinoké afgelopen zondag tegen Schaerweijde. Er werd gelijk gespeeld met 1-1. ?We waren de eerste helft beter, want we kwamen snel op 1-0 voorsprong. Maar na twintig minuten begonnen we al een beetje slordig te spelen. De tweede helft startten we ook slap. Pas in de laatste tien minuten creëerden we weer kansen. Toen stond de keeper helaas in de weg’, legt Mahieu uit. ?Het is zonde dat we tegen Schaerweijde punten hebben verloren, maar we kunnen er genoeg van leren.?
 
De 34-jarige verdediger wil in de wedstrijd tegen Bloemendaal graag verbeteringen zien. Realistisch is hij wel. ?Onze kracht is dat we heel goed kunnen verdedigen en Bloemendaal kan ontzettend goed aanvallen. Maar we hebben een aantal jonge jongens in de ploeg gekregen, die nog veel ervaring op moeten doen. Het is daarom de vraag of we ons vrijdag al aan Bloemendaal kunnen meten.’
 
De ploeg van Pinoké is niet veel veranderd vergeleken met vorig seizoen, al werd er wel een verjonging doorgevoerd. ?Het team is nu erg dynamisch. Er zit natuurlijk een groot leeftijdsverschil tussen sommige jongens, want we hebben spelers van 34 en 36 jaar oud, en jongens die negentien zijn. Dat is heel erg leuk. We moeten er alleen voor zorgen dat de jonge jongens snel stabiel worden. Dan kunnen we als team beter gaan hockeyen en zijn we minder wisselvallig. Gelukkig is iedereen bereid om er hard voor te werken.? (@ElmkeHendrix)
 
Foto: KNHB/ Frank Uijlenbroek