Round-up Eerste klasse: Hilversum doet goede zaken

Round-up Eerste klasse: Hilversum doet goede zaken

In poule A behaalde Hilversum een belangrijke eerste overwinning op Leusden  De Kikkers verloren voor de vierde keer op rij. Amstelveen ging voor een stunt bij Ring Pass, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind. Helmond doet goede zaken met de tweede ruime overwinning. Alle duels uit de Eerste Klasse op een rijtje. Aanvullingen? Mail naar redactie@hockey.nl
Eerste Klasse A Hilversum – Leusden 1-0 (1-0)
1-0 Iskander Veldman
Onderin poule A wist Hilversum belangrijke punten te pakken tegen Leusden. De ploeg van Anita Beecheno won dankzij een lucky goal in de eerste helft. ?Ja lucky voor ons dus, niet voor Leusden. Er werd een lange bal geslagen, die kwam bij onze spits en de keeper van Leusden zat mis waardoor de bal in de goal rolde. Dat was het enige doelpunt in de wedstrijd. In de tweede helft gingen we op zoek naar de 2-0, maar deze viel niet, hoewel ik de hele wedstrijd het gevoel had dat we de tweede treffer nog zouden maken. In de laatste tien minuten kreeg Leusden nog een stuk of vijf strafcorners, maar gelukkig scoorden ze niet. Dit was een belangrijke overwinning voor ons. Ik zie dat het steeds beter gaat lopen na de moeilijke start dit seizoen. Vorm is ongrijpbaar, maar die begint nu te komen?. 
IJsseloever – USHC 2-5 (1-4)
  0-1 Kingma, 0-2 Destree, 0-3 Pluimer, 0-4 Kingma, 1-4 Floris vd Bos, 2-4 Niels Jansen, 2-5 Spruyt
 
Kikkers – Alkmaar 0-5 (0-1)
  0-1 Sjoerd Molenaar (sc), 0-2 Sjoerd Molenaar (sc), 0-3 Jeroen Beets (sc), 0-4 Sjoerd Molenaar (sc), 0-5 Sjoerd Molenaar (sc)
 Alkmaar won ook deze week en speelde als een echte titelkandidaat.  Marc Beerendonk, coach van De Kikkers: ?Op een hoog tempo werden de aanvallen van Alkmaar opgezet. In de tweede minuut scoorden ze  al uit een strafcorner. Na vijftien minuten kregen wij een beetje grip op de wedstrijd en niet lang daarna kregen we zelfs een strafbal. Deze werd knap door de keeper van de tegenpartij uit de goal gehaald. In de tweede helft gooide Alkmaar het tempo omhoog en haalde nog eens vijf strafcorners. Hier