Round-up Eerste Klasse: Gooische vrouwen onderuit

Round-up Eerste Klasse: Gooische vrouwen onderuit

In de Eerste Klasse vrouwen speelde MEP na een 1-3 achterstand uiteindelijk gelijk tegen Weert (3-3). Speelster Justine van Beek van hockeyclub Leiden scoorde drie keer tegen DSHC (4-1). Upward blijft koploper in poule C na de winst op Deventer (0-2).
Eerste Klasse A HBS ? USHC 4-2 (1-2) 0-1 Laurien van Meijgaard(sc), 1-1 Bibiche van den Bos, 1-2 Laurien van den Meijgaard(sc),2-2 Bibiche van den Bos, 3-2 Nini Jens, 4-2 Nini Jens
 
VVV- AthenA 4-3 (1-2) 0-1 Suurmond, 0-2 Heerschop, 1-2 J.Verschure, 2-2 E.Kardoes, 3-2 C.Wiggers, 3-3 Scholte, 4-3 E.Kardoes
 
Overbos – Alkmaar 2-0 1-0 Mieke van der Kroft, 2-0 Mieke van der Kroft
 
Amstelveen – Almere 1-3 (0-0) 0-1 Beaudine Bertsch, 1-1 Danielle Webers, 1-2 Madelon van der Grijn(sc), 1-3 Melanie Petit dit de la Roche(sb)
 
Houten – Myra 1-0 (0-0) 1-0 Rianne Klomp
 
AMVJ ? Gooische 4-1(2-0) 1-0 Marlous Roelofs, 2-0 Tamar Meijer, 3-0 Iris Bunnig, 3-1 Mirjam Sijtsma, 4-1 Iris Bunnig Een verrassende einduitslag van deze wedstrijd. Van te voren werd er namelijk verwacht dat Gooische het betere team zou zijn. Hoewel Gooische in de beginfase AMVJ zwaar onder druk zette, was het de thuisploeg die bij de eerste de beste aanval wist te scoren. Met vlagen speelde de promovendus uit Amstelveen goed hockey en dat resulteerde in een tweede goal. Gooische drong na rust nog een paar keer aan, maar kon slechts een keer scoren. Coach Jigal Agsteribbe van AMVJ vond het een raar verloop van de wedstrijd: ‘Het scoreverloop was voor ons gunstig. En onze keepster Saskia Speth pakte een aantal ?belangrijke? ballen. Heel knap van haar gezien de rugblessure waarmee zij kampt. Maar dat bij Gooische het vlammetje zo snel uitging vond ik verrassend.’
 
Eerste Klasse B Leiden – DSHC 4-1 (3-1) 1-0 Britt Uljee, 2-0 Justine van Beek, 2-1 Carlijn ter Haar,3-1 Justine van Beek, 4-1 Justine van Beek
 Beide teams wilden er een echte wedstrijd van maken. De eerste helft bleek voornamelijk een strafcornergevecht te zijn. Leiden wist deze goed te benutten en kwam