Samenwerking met VU helpt Myra in titelstrijd

Samenwerking met VU helpt Myra in titelstrijd

Of de mannen van Myra kampioen zijn geworden vanwege hun samenwerking met Sportcentrum VU en Stichting Topsport Amstelveen (STAV), blijft gissen, maar de Amstelveners zijn er in ieder geval niet minder van geworden. Testen wezen uit dat de hockeyers van de Eersteklasser in een paar maanden tijd flink vooruit gingen. ?Het viel meteen op dat, naast de mobiliteit en stabiliteit, ook het uithoudingsvermogen van de sporters sterk was verbeterd?, weet Mariëlle Spekreijse van Sportcentrum VU te vertellen.
De drie partijen begonnen hun samenwerking aan het begin van dit jaar, met als doel het aantal blessures te verminderen. Enkele maanden later was het eerste elftal kampioen. ?Voor ons is het belangrijk om te weten hoe onze sporters er conditioneel voor staan, zodat wij de trainingen daarop aan kunnen passen?,  meent coach Jeroen Buné. 
Promotie zat er uiteindelijk net niet in, maar met de hulp van de VU en STAV hoopt de club die stap naar de Overgangsklasse het komende seizoen alsnog te zetten. (BT)