Round-up Eerste Klasse mannen zondag 15 mei

Round-up Eerste Klasse mannen zondag 15 mei

Een opmerkelijke gebeurtenis in de Eerste Klasse B. Doordat Etten-Leur en Asvion gelijkspeelden, degradeerden beide teams naar de Tweede Klasse. Infostradalive.com becijferde dat de ploeg uit Schiedam sinds 1986 in de Eerste Klasse bivakkeerde.
 
 
Eerste Klasse A:
Myra ? Hilversum 6-3 (3-2)
0-1 Ruys, 1-1 Van de Kamp, 2-1 Bijlsma, 2-2 Feltmann, 3-2 Otting, 4-2 Van den Avoir, 5-2 Van den Avoir, 5-3 Ruys, 6-3 De Wit.
Het bleef tot de laatste speeldag spannend in de Eerste Klasse A. Bij een nederlaag of een gelijkspel tegen Hilversum zou koploper Myra naar de vierde plaats verwezen zijn. Het werd een overwinning en dus het kampioenschap voor de Amstelveners. Maar de ploeg van Jeroen Buné kreeg het zondag niet cadeau. ?We hadden het aanvankelijk heel lastig tegen Hilversum. De 0-1 was eigenlijk juist goed voor ons. Vanaf dat moment zijn we echt gaan hockeyen. Door de 4-2 kort na rust brak Hilversum en toen ging het snel. Uit het laatste doelpunt, een aanval over zeven schijven, bleek nog eens duidelijk wat onze kracht is dit jaar: we zijn een team. Dat doelpunt was een mooie afsluiting van het seizoen, althans deel één van het seizoen. We krijgen nog een toetje en dat slaan we niet af. We spelen al wekenlang finales, dus we zijn klaar voor de ontmoetingen met Cartouche.?
 
Haarlem ? Amstelveen 1-4 (0-1)
0-1 Goossens, 1-1 Coosemans, 1-2 Greve, 1-3 Saal, 1-4 Vervoort.
Kort achter Myra veroverde Amstelveen op doelsaldo de tweede plaats ten koste van Overbos en Gooische. Ondanks het mislopen van de titel is een felicitatie voor zijn team op zijn plaats volgens coach David ten Hove. ?Dit hadden we zes weken geleden niet gedacht. Bovendien, Haarlem uit is altijd lastig. Het was geen goed duel, heel rommelig. Ons eerste doelpunt voelde als een verlossing, maar we gaven daaraan geen goed vervolg. In de tweede helft maakten ze nog gelijk ook. Toen werd het nog heel erg spannend. Gelukkig scoorde Amstelveen snel daarna, maar veiliger werd het niet. Haarlem kreeg de nodige kansen, die het