Round up Eerste Klasse vrouwen – zondag 6 mei

Round up Eerste Klasse vrouwen – zondag 6 mei

Amstelveen kan naar de play-offs fluiten. De ploeg verloor van Groen-Geel en zag concurrent Leiden gelijkspelen tegen USHC. ?We lieten bij de mindere clubs zes kostbare punten liggen?, weet coach Olivier Kuijpers.
 
Eerste Klasse A
Alliance werd vorige week al gekroond tot kampioen van deze poule. Ook Gooische was na 20 rondes zeker van een plek in de play-off. Onderin viel niets meer te verliezen dit weekend. De Kraaien eindigden als laatste en wisten in 21 speelrondes maar één keer te winnen.
 
Qui Vive – VVV 1-2 (0-2)
0-1 E. Kardoes, 0-2 E. Kardoes
 
Gooische ? Alliance  4-2 (2-1)
1-0 N. de Roy, 2-0 M. Sijtsma, 2-1 Ketting, 3-1 S. Lochtenberg, 4-1 S. Lochtenberg, 4-2 Ketting
 
Almere – Houten  1-2 (1-1)
1-0, 1-1 V. Uijterwaal, 1-2 A. Verheugd               
 
Overbos ? Alkmaar  3-3 (1-2)
1-0 M. van der Kroft, 1-1 S. Veldt, 1-2 Y. Sijnesael, 2-2 M. van der Kroft , 2-3 Y. Sijnesael, 3-3 N. Eijking
 
De Kraaien ? Myra  1-5
0-1 L. van Gennip, 0-2 L. van Gennip, 0-3 M. Stam, 0-4 E. Dougué, 0-5 S. Kooij, 1-5 onbekend
 
Bennebroek ? HBS  1-5 (1-5)
0-1 L. de Vos, 1-2 S, de Boer, 1-3 S. van Donk, 1-4 L. de Vos, 1-5 T. van Sonsbeek (sc)

Eerste Klasse B
Cartouche was vorige week al zeker van play-offs en Leiden nam zondag het tweede entreebewijs voor de nacompetitie in ontvangst. Zij speelden gelijk tegen de Utrechtse Studenten. Achtervolger Amstelveen verzaakte bij Groen-Geel en verspeelde een plekje in de play-off. 
 
USHC – Leiden  0-0
Bas Pinkster zat na het gelijkspel van zijn team in Utrecht even in de rats. De bezoekers hadden het overwicht maar wisten dat niet om te zetten in een overwinning op USHC. Winst had hem en zijn vrouwen direct in de play-off gebracht. `Het was na afloop spannend, omdat het resultaat van Amstelveen uitbleef. De voldoening is nu groot en we gaan ons richten op de play-off. Een heerlijk toetje na een prachtig seizoen,? besluit de trotse assistent.
 
Groen-Geel ? Amstelveen  1-0 (0-0)
1-0 G. Pars