De kampioenen van 2012: Deel 3

De kampioenen van 2012: Deel 3

De competities naderen hun ontknoping. In sommige klassen is al voor de laatste speeldag duidelijk wie zich tot kampioen mag kronen. Hockey.nl zet ook dit seizoen de kampioenen op een rijtje. In deel drie van de kampioenenreeks onder andere aandacht voor Nijmegen en Xenios. De vrouwen van Nijmegen zijn volgend jaar weer terug in de Rabo Hoofdklasse. De ploeg werd zondag kampioen in de kampioenspoule van de Overgangskasse en promoveert daardoor rechtstreeks naar het hoogste niveau. Xenios dames 2 is kampioen geworden in de Reserve Derde Klasse.  De ploeg kan met nog twee wedstrijden op het programma niet meer ingehaald worden door de concurentie. Houten heren 1 werd zondag op het veld van ’t Spandersbosch kampioen in de Tweede Klasse. De ploeg had aan een 2-2 gelijkspel genoeg om er met de titel van door te gaan.

De Dommel heren 1 is gepromoveerd naar de Derde Klasse. De ploeg won zondag met 12-1 van Sjinborn en kan daardoor niet meer ingehaald worden door de nummer twee, de mannen van Peel en Maas.
 

Veteranen A van Berkel en Rodenrijs is kampioen geworden in de Reserve Tweede Klasse. De ploeg won met 3-1 van Spirit en is niet meer in te halen voor de concurrentie.
 

Cartouche dames 1  is vorige week kampioen geworden in de Eerste Klasse B. De ploeg pakte tot nu toe al 54 punten en is niet meer in te halen door Leiden en Amstelveen.
 

Bij Cartouche is het feest want na de vrouwen zijn nu ook de mannen kampioen van de Eerste Klasse B. Een knappe prestatie. De ploeg won zondag  van de Etten-Leur met 3-1.
 
In de Landelijke jeugdcompetitie werden de jongens van HDM B1 kampioen. Begin juni speelt het team uit Den Haag de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap.