Round-up Eerste Klasse vrouwen speelronde 20

Round-up Eerste Klasse vrouwen speelronde 20

Drie teams verzekerden zich zondag van de koppositie in hun poule. Alliance, Cartouche en Helmond (foto) mogen zich helemaal gaan richten op de play-offs. Wat er nog meer gebeurde in de Eerste Klasse? Lees het in onze round-up.
 
Eerste Klasse A
Na 20 speelrondes werd Alliance  kampioen. Gooische verzekerde zich van een play-off-plaats. Voor André Morees (coach Alliance) kwam het gelijkspel van Gooische zondag tegen VVV als een verrassing. Het drong zondag maar langzaam tot Morees door dat Alliance de titel had gepakt. ?Wij zijn kampioen en dat hebben de meiden supergoed gedaan.? De trainer van de ploeg uit Heemstede ziet de komende duels als oefening voor de play-offs.  Met een goed eindresultaat kan hij het thuisvoordeel voor het competitietoetje verkrijgen. ?Het recht op deelname aan de play-offs haalden we al vroeg binnen en het kampioenschap ook eerder dan verwacht. Dat is supercool.?.
 
VVV – Gooische 2-2
1-0 L. De Nie, 1-1 M. Marquering, 2-1 S. Klein Ikkink,  2-2 M. Marquering
 
Alkmaar – Qui Vive 7-0 (2-0)
1-0 D. Oudijk, 2-0 W. Kuitenbrouwer, 3-0 S. Veldt, 4-0 R. van Vliet, 5-0 V. Uijterwaal 6-0 R. Klomp, 7-0 T. Bax
                 
Alliance – HBS 2-0 (0-0)
1-0 Lohuis, 2-0 Lohuis
 
Houten – De Kraaien 4-0 (4-0)                               
1-0 V. Uijterwaal, 2-0 L. Knaapen, 3-0 T. Bax, 4-0 A. Verheugd
 
Myra – Overbos 3-1 (1-0)
1-0 S. Versluis (sc), 2-0 M. Tolman (sc), 3-0 D. Spee, 3-1 M. van der Kroft
 
Bennebroek – Almere 4-2 (2-0)
1-0 S. Hughes, 2-0 M. Bik, 3-0 M. Bik, 4-0 S. Fransen, 4-1 en 4-2 onbekend
 
Eerste Klasse B
Terwijl Amstelveen en Leiden streden om een ticket voor de play-offs, schreef Cartouche het kampioenschap op haar naam. Yvonne Koot (coach Cartouche) was verheugd met de eerste plek in poule B. De Voorburgers wonnen zondag thuis van Groen Geel en stelde zo het kampioenschap veilig. Vooraf werd de Haagse ploeg gevreesd door Koot. ?Ik ben blij en we richten ons de komende twee weke