Round-up Eerste Klasse mannen speelronde 20

Round-up Eerste Klasse mannen speelronde 20

MEP (foto) weet na zondag zeker dat het komend seizoen ook in de Eerste Klasse acteert.
?We spelen het beste hockey van de competitie, maar pakken te weinig punten?, klonk het uit de Boxtelse hoek. Alle duels uit de Eerste Klasse op een rijtje:
 
Eerste Klasse A:
Myra ? Overbos 6-2 (3-0)
1-0 Van de Kamp, 2-0 Bijlsma, 3-0 Sier, 4-0 Sier, 5-0 Bijlsma, 5-1 onbekend, 6-1 Sier, 6-2 onbekend.
Myra behoudt de koppositie in de Eerste Klasse A dankzij een ruime overwinning op medetitelkandidaat Overbos. ?Maar zo makkelijk als die 6-2 doet vermoeden was het niet,? aldus Jeroen Buné (Myra). ?Het verschil met de tegenstander was dat wij op de juiste momenten scoorden. Het begin was voor Overbos, maar toch stonden wij met 3-0 voor in de rust. Dat gaf vertrouwen. In de tweede helft was onze organisatie beter en kregen we kans op kans. Heel fijn om zo van een concurrent te winnen. En het had niet mooier kunnen zijn, want ook Gooische heeft verloren. Ik heb nu al zin in volgende week. Dan spelen we tegen Amstelveen. Dat is altijd al een mooie wedstrijd, maar nu krijgt die een extra lading, omdat we de titel kunnen pakken.?
 
Overbos-coach Han Kolleman zag ook dat zijn ploeg nog wel goed aan de competitietopper begon. ?We hebben in de eerste twintig minuten echt dikke kansen gehad om te scoren. In die fase hebben we het laten liggen. Na de 2-0 was het over. Myra was feller en beter in de duels. Bovendien scoorden ze makkelijk. Iedere bal in de cirkel was raak.? Door het verlies lijkt Overbos zich te moeten concentreren op de tweede plaats. Met nog twee wedstrijden te spelen delen zij die klassering met Amstelveen en Gooische.
 
VVV ? Gooische 4-3
Gooische: De Roy van Zuijdewijn, Bakker, Bakker.
 
Shinty ? Amstelveen 2-8
0-1 Oudshoorn, 1-1 Lengkeek, 2-1 Lengkeek, 2-2 Vervoort, 2-3 Roye, 2-4 Oostvogel, 2-5 Van Ewijk, 2-6 Saal, 2-7 Vervoort, 2-8 J. Van Lier.
 
Alliance ? USHC 3-3
1-0 onbekend, 1-1 Kingma, 2-1 onbekend, 3-1 onbekend, 3-2 Kingma, 3-3 Kingma.
 
Haarlem