Round-up Eerste Klasse mannen 22 april

Round-up Eerste Klasse mannen 22 april

?Bij terugkomst in Asten stond er een erehaag om ons te onthalen en het is nog laat geworden in het clubhuis?, was het goede nieuws van HCAS-coach Joep Peters. Dankzij de 5-0 zege bij Venlo is zijn team (foto) de onbetwiste nummer één in de Eerste Klasse C.
 
 
Eerste Klasse A:
Alliance ? De Reigers 2-2 (2-0)
1-0 Kazany, 2-0 Koopman, 2-1 Bos, 2-2 Schaeffers.
Alliance vocht voor zijn laatste kans op lijfsbehoud. Alleen bij winst op De Reigers mocht het nog dromen van een inhaalrace in de laatste weken. Door de puntendeling is het doek definitief gevallen. De wedstrijd begon nog wel goed voor Alliance met een 2-0 ruststand. Daarna voelde Bauke Klinkhamer hoe de Heemstedenaren de grip op het duel verloren. ?We zochten naar de derde treffer, dan dachten we er wel te zijn, maar we kregen de 2-1 om de oren. Vanaf dat moment was het vertrouwen weg. Het bleef lang spannend, maar uiteindelijk kregen we ook de gelijkmaker te verwerken. Door de late goal en de degradatie voelt dit gelijkspel als een zware nederlaag. Het is voorbij. Bij de eerst volgende training gaan we dit vervelende jaar nabespreken om alles te verwerken. Daarna kunnen we pas aan de toekomst denken.?
 
De Reigers weet door het gelijkspel zeker dat het nog een jaar actief zal zijn in de Eerste Klasse. Voor coach Ferry Van Bruggen was dat het belangrijkste doel van deze speelronde.  ?Het enige dat telde was minimaal een punt pakken tegen Alliance. Dat hebben we prima gedaan. Door twee fouten kwamen we nog wel op achterstand, maar De Reigers heeft verder zakelijk gespeeld dit keer. Handhaving is nu zeker, de komende weken kunnen we gebruiken om nieuwe dingen te gaan testen met het oog op volgend seizoen.?
 
Amstelveen ? Hilversum 8-0 (4-0)
1-0 Vervoort, 2-0 Roye, 3-0 Schippers, 4-0 Berendsen, 5-0 Vervoort, 6-0 Oostvogel, 7-0 J. van Lier, 8-0 Van Ewijk.
Bovenin de ranglijst is de spanning door het puntenverlies van lijstaanvoerder Myra nog meer toegenomen. De huidige nummer vier Amstelveen loert ook nog op een klasse