Round-up Overgangsklasse vrouwen 19 april

Round-up Overgangsklasse vrouwen 19 april

Bij de vrouwen in de Overgangsklasse werd donderdagavond in de promotiepoule een volledige speelronde afgewerkt. Koploper Nijmegen verloor dure punten tegen de Terriërs en HGC deed goede zaken door te winnen van Were Di. Ook de vrouwen van Huizen en Oss kwamen donderdagavond in actie. Zij speelden de laatste 24 minuten van een inhaalwedstrijd.
 
Nijmegen-Terriërs 2-2 (1-0)
1-0 Koop, 1-1 Slinger, 1-2 Bas (sc), 2-2 Van Dijk.
Koploper Nijmegen verloor op weg naar het kampioenschap twee heel belangrijke punten, maar volgens trainer-coach Rob Haantjes was het gelijkspel een terechte uitslag. ‘Terriërs heeft een heel goed ploegje. Ik kan zeggen dat onze tegenstander sterker was dan Nijmegen. Vooral hun counter was messcherp. Van onze kant was het een stuk minder dan afgelopen zondag tegen Push. Veel balverlies, te weinig concentratie.’  Jisse Waasdorp (Terriërs): ‘ Ik heb genoten van deze wedstrijd. Het was een mooie pot, heel spannend. Ook de goals waren mooi en wij hebben ons prima gemanifesteerd.’
 
HIC-Victoria 1-0 (1-0)
1-0 De Wiljes.
De coach van HIC, Gilles van Hesteren, repte van ‘een naaiend spannende wedstrijd’. De thuisploeg was over het geheel genomen de betere op het veld, maar doordat de Amstelveensen verzuimden om een tweede treffer te maken, bleef het ongewis hoe de punten uiteindelijk verdeeld zouden worden. Na 20 minuten in de tweede helft, had de thuisploeg de ideale mogelijkheid om op 2-0 te komen. Maar de doelvrouw van Victoria stopte de strafbal van HIC. Dank zij de overwinning is HIC weer helemaal ‘back in business’ in de strijd om de play-offs.
 
Were Di-HGC 1-2 (1-1)
0-1 Galles, 1-1 Simons, 1-2 Galles (sc).
HGC blijft aanhaken in de race naar de play-offs. Van tevoren was bekend dat de ploeg van Peter Taylor absoluut moest winnen van Were Di. En dat gebeurde. De thuisclub startte afwachtend, bouwde een gedegen verdedigingslinie op en wachtte op een uitgelezen counterkans. HGC kwam echter snel op 0-1, volgens Jan Willem van Trijp (Were Di) een goal die uit de lucht kwam valle