Beste winkelcentrum van Nederland staat in Hoofddorp

Beste winkelcentrum van Nederland staat in Hoofddorp

De beste winkelcentrumontwikkeling van 2011 is Markthof in Hoofddorp. Het oude Markthof in het centrum van Hoofddorp is gesloopt en met succes opgebouwd. De Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW) heeft dit gehonoreerd met de NRW Jaarprijs 2012.NRW Jaarprijs
De oude Markthof was een naar binnen gekeerd centrum met een mêlee aan kleine winkels. De nieuwe Markthof in Hoofddorp is door eigenaar Kroonenberg Groep (bekend van The Bank) in samenwerking met ProWinko Nederland herontwikkeld zonder veel meters toe te voegen en voldoet nu weer helemaal aan de eisen van deze tijd. Het oude gebouw was naar binnen gekeerd in tegenstelling tot de nieuwe Markthof. Door de herontwikkeling heeft het gehele centrumgebied van Hoofddorp een enorme impuls gekregen en is het totale gebied voor de consument veel aantrekkelijker geworden. De Markthof heeft een belangrijke voorbeeldfunctie voor de gehele markt, zegt de jury. ‘Een onbetwiste winnaar binnen een sterk concurrentieveld.’

Primark
Een grote trekker in het centrum is de tweede Primark in Nederland. De loop-en koopstromen zijn daadwerkelijk verlegd. Een prestatie van formaat. Sinds de opening van deze discount kledingketen in Hoofddorp krijgen Stadshart Amstelveen en het Gelderlandplein minder bezoekers.  De jury oordeelt: ‘De Markthof is helemaal van deze tijd in zijn bijna tijdloze vormgeving en voldoet weer aan alle eisen met veel vrije hoogte, flexibele indelingen en een multifunctioneel gebruik door de combinatie van wonen, parkeren, kantoorruimte, horeca en retail. Consumenten waarderen het eigentijdse aanbod in het midden en lage segment van de markt en komen in groten getale. De winkeliers binnen de Markthof zijn dan ook zeer tevreden over hun omzet, maar ook de omliggende zaken profiteren. Zeven van de oorspronkelijke huurders zijn teruggekeerd in de Markthof en profiteren van de verdubbeling van bezoekers.’

NRW Marketingprjis
Op het jaarcongres van de NRW is ook voor de tweede