Round up Eerste Klasse vrouwen 1 april

Round up Eerste Klasse vrouwen 1 april

Amersfoort stond in de Eerste Klasse D de koppositie af aan Schaerweijde. Het onderlinge verschil bedraagt nu twee punten. Of de ploeg uit Zeist de koppositie vasthoudt lijkt de vraag. ?Ik geloof niet zij zo goed zijn dat ze de rest van het seizoen alles gaan winnen?, aldus Amersfoort-assistent Joris Coppes.
 
Eerste Klasse A
VVV-Bennebroek 3-2 (1-1)
1-0 Sacha Toppinga, 1-1 Madelon Fransen, 1-2 Nanette Heemskerk, 2-2 Linde de Nie, 3-2 Sacha Toppinga
VVV won zondag van Bennebroek en hoeft niet meer bang te zijn voor degradatie. Concurrent Alkmaar pakte een puntje bij Alliance en wisselde van plek met de Amstelveners, die nu achtste staan. VVV had het overwicht in het duel tegen Bennebroek. Het team van Josse Verschure benutte echter niet alle kansen, waardoor een hogere score uitbleef. Volgens haar had dit te maken met slordigheid. Verschure: ?Wij kozen vaker voor het mooie spel en maakten het onszelf onnodig moeilijk.?
 
Verschure ziet haar team graag op plek vier eindigen, maar realiseert zich dat die doelstelling moeilijk haalbaar is. Haar ploeg is dit seizoen gegroeid. De afgelopen seizoenen speelde VVV om degradatie, maar daar lijkt de ploeg vanaf te zijn. Verschure: ?Het voelt als een overwinning om mee te draaien in de middenmoot.?
 
Over twee weken spelen de Amstelveense dames tegen onbetwiste koploper Alliance. Verschure kijkt uit naar het duel met de Heemstedelingen: ?Wij spelen ons eigen spel en gaan uit van onze eigen kracht. Juist tegen een sterke ploeg komt onze kracht naar boven en bloeien we op. Het wordt een leuk potje.?
 
Qui Vive – Almere 1-2 (1-2)       
0-1 onbekend, 1-1 Barbara Schmidt, 1-2 onbekend
 
Gooische ? Houten 1-1 (1-1) 
1-0 Noor de Roy, 1-1 Lieke Knaapen
 
HBS ? Myra 1-1 (0-0)
1-0 Tineke van Sonsbeek (sc), 1-1 Laura Arends
 
Alliance ? Alkmaar 1-1 (1-1)     
1-0 Emma Douqué, 1-1 Willemijn Kuitenbrouwer
 
Overbos – De Kraaien 2-0 (2-0)
1-0 Mieke van der Kroft, 2-0 Mieke van der Kroft 
 
Eerste Klasse B
Lei