Round up Eerste Klasse mannen 1 april

Round up Eerste Klasse mannen 1 april

In de Eerste Klasse B, bij laagvlieger Etten-Leur, ontpopte doelman Mitchel van Oostrum zich tot held van de dag. De sluitpost keerde bij een 4-3 stand een strafbal van tegenstander Derby, waardoor de Brabanders de derde seizoenszege konden bijschrijven.
 
 
Eerste Klasse A:
Overbos ? Amstelveen 6-2 (4-1)
1-0 Happe, 2-0 Van Roermund, 3-0 Heinink, 3-1 J. van Lier, 4-1 Happe, 4-2 Vervoort, 5-2 Van Roermund, 6-2 Heinink.
Dankzij de ruime overwinning blijft Overbos in het spoor van Myra en Gooische. Amstelveen moet door het verlies toestaan dat het gat met de tweede plaats is opgelopen tot zes punten. Coach David ten Hove was vooral over de eerste helft niet te spreken. ?Ik sta echt versteld dat we zo?n belangrijke wedstrijd zo tam begonnen. Na rust kwamen goed terug. Even hing de aansluitingstreffer in de lucht, maar we gingen toch weer fouten maken. Toen was het einde verhaal wat dit duel betreft. Dat geldt nog niet voor het seizoen. Als we de resterende vijf potjes weten te winnen is het bereiken van de play-offs nog mogelijk.?
 
Alliance ? Haarlem 4-1 (2-1)
0-1 Vlek, 1-1 Drontmann, 2-1 Vrolijk, 3-1 B. Klinkhamer, 4-1 Zonneveld.
Haarlem weet al wel waar het aan toe is. Degradatie is een feit door de nederlaag tegen Alliance en de aftrek van drie punten vanwege het opstellen van niet-speelgerechtigde spelers. Jeroen Eken: ?Dat zagen we al een tijd aankomen. Nu het definitief is, voelt het toch wel heel erg vervelend. Volgend jaar gaan we opnieuw beginnen in de Tweede Klasse. Pieter Vlek, die tegen Alliance ons enige doelpunt maakte, zal dan de vertrekkende coach Arvid van der Pol opvolgen.? Ondanks de tweede winst van het seizoen komt Alliance nauwelijks dichter bij de veilige tiende plaats. Omdat ook VVV en IJsseloever tot winst kwamen, lijkt het een kwestie van tijd voordat de Heemstedenaren Haarlem volgen.
 
Gooische ? Shinty 6-0 (1-0)
1-0 Bakker, 2-0 De Roy van Zuydewijn, 3-0 Schilte, 4-0 Schilte, 5-0 Bakker, 6-0 Bakker.
 
VVV ? De Reigers 4-1 (2-1)
1-0 Ha