Round up Eerste Klasse mannen zondag 25 maart

Round up Eerste Klasse mannen zondag 25 maart

HCAS won op eigen veld de topper tegen EMHC met 3-2. De koploper uit Asten (foto) heeft een straatlengte voorsprong op de Eindhovense runner-up. Het onderlinge verschil bedraagt maar liefst acht punten.  ?Het is duidelijk dat er voor ons niet meer dan de tweede plaats in zit?, constateerde verliezend coach Sjef Hendrix.
 
 
Eerste Klasse A:
De Reigers ? Overbos 3-2 (2-1)
1-0 Bos, 2-0 Mastwijk, 2-1 De Jonge, 3-1 Klein, 3-2 Beukers.
Op bezoek bij De Reigers leed Overbos een dure nederlaag. De ploeg van Han Kolleman zakte van plaats één naar drie. ?Dat komt door een off-day. We waren niet in goeden doen en hockeyden angstig. De corner liep ook niet, omdat we de bal niet onder controle kregen op dat blauwe stuiterveld.? Ook volgens De Reigers-coach Ferry van Bruggen was de overwinning van zijn team volledig terecht. ?In de eerste helft hebben we Overbos totaal overklast. We zijn alleen vergeten de trekker over te halen. Gelukkig zijn mijn mannen eindelijk volwassen geworden en konden ze dit keer wel een voorsprong vasthouden in de tweede helft. Van dat syndroom zijn we nu af.? 
 
Myra ? Alliance 2-0 (1-0)
1-0 Sier, 2-0 Bijlsma.
Door het verlies van Overbos kreeg Myra de kans om de koppositie over te nemen. Tegen degradatiekandidaat Alliance kostte dat meer moeite dan verwacht. ?Het hield inderdaad niet over,? zegt coach Jeroen Buné. ?Na een halfuur spelen moest Alliance met tien man verder, omdat iemand natrapte. Met de handbalverdediging die zij vervolgens optrokken hadden we de nodige moeite. Ik vind zelfs dat we nog teveel hebben weggegeven achterin. Gelukkig loopt onze corner goed de laatste weken. Met twee rake strafcorners hebben we de wedstrijd naar ons toe getrokken.?
 
Hilversum ? Gooische 1-2 (0-0)
1-0 Schellart, 1-1 Schilte, 1-2 De Roy van Zuydewijn.
 
Shinty ? USHC 3-2 (2-1)
0-1 Destree, 1-1 Van Barneveld, 2-1 Van Barneveld, 3-1 Van der Plank, 3-2 De Vries.
 
Amstelveen ? IJsseloever 2-1
1-0 Roye, 2-0 Van Ewijk, 2-1 Pronk