Round up Eerste Klasse mannen 18 maart

Round up Eerste Klasse mannen 18 maart

Groningen won de topper in de Eerste Klasse D bij Tempo?41. In Zwolle won de ploeg van Daan Weissink met 2-1. ?Ik kan me voorstellen dat het publiek weleens betere wedstrijden heeft gezien, maar de spanning maakte veel goed?, aldus Weissink. Lees alle doelpuntenmakers en de reacties op de belangrijkste wedstrijd in onze round up van de Eerste Klasse mannen.
 
Eerste Klasse A:
Gooische ? Amstelveen 2-1 (0-0)
1-0 De Roy van Zuydewijn, 2-0 Wentrup, 2-1 Roye.
Alweer een topper op het programma in de Eerste Klasse A. In tegenstelling tot vorige week ging Gooische dit keer wel met de drie punten aan de haal. Coach Rob Bianchi is dan ook tevreden. ?We hebben het verlies bij Overbos goed verwerkt. Aanvankelijk vond ik het overigens een vlakke wedstrijd. De 1-0 viel pas in de tweede helft na een mooie actie van Junior Schilte, die dwars door het veld liep. Toen ging het pas echt beginnen. Het werd hectischer en Amstelveen gaf meer ruimte weg, omdat ze alles-of-niets gingen spelen. Het was aantrekkelijk voor beide goals.? Toch kwam Amstelveen pas in de zeventigste minuut tot scoren. Volgens coach David ten Hove hebben zijn spelers dat aan henzelf te danken. ?Te veel jongens gingen voor eigen succes in plaats van de bal af te spelen. Die keuzes pakten verkeerd uit. Bovendien kregen we twee keer geel wegens commentaar op de leiding. Dat is gewoon dom. Daar ben ik nu wel klaar mee, want dat heeft ons de wedstrijd gekost.?
 
Haarlem ? De Reigers 1-2 (0-1)
0-1 Keessen, 1-1 Van Wieringen, 1-2 Bos.
Onderin de competitie stond ook een belangrijk duel op het programma. ?Vooraf hadden we het gevoel dat dit onze laatste kans was om naar boven te kijken,? aldus Haarlemmer Jeroen Eken. ?Het was dus cruciaal om van De Reigers te winnen, maar de eerste helft speelden we te afwachtend. Na de rust schakelden we drie tandjes bij. Dat resulteerde in de gelijkmaker, waarna er kansen over en weer waren. Pas na het laatste fluitsignaal viel uit een strafcorner het winnende doelpunt. Balen. Het wordt e