CT – Van Geffen: ‘Stevige tantes bij Nieuw-Zeeland’

CT – Van Geffen: ‘Stevige tantes bij Nieuw-Zeeland’

ROSARIO ? De Nederlandse vrouwen spelen donderdag op de Champions Trophy de kwatfinale tegen Nieuw-Zeeland. Verdediger Margot van Geffen blikt vooruit op de eerste knock-outwedstrijd van Oranje en gaat daarnaast in op een populair juichgebaar bij de Nederlandse ploeg. Een handschoen uittrekken en heel overdreven juichen. Dat gebaar was woensdag op de training van Oranje meerdere malen te zien na een geslaagde actie of een raak schot. Van Geffen legt uit waar de opmerkelijke juichvorm vandaag komt. ?We hebben dinsdag de wedstrijd van Argentinië gekeken?, verklaart Van Geffen. ?En elke keer als de Argentijnse keeper (Belen Succi, red.) dacht dat ze een wereldredding maakte, dan trok ze haar handschoen uit en juichte zij heel hard. Wij kunnen daar niet zo goed tegen en vinden het wel leuk om haar na te doen.? Argentinië, dat morgen tegen China speelt, kan in de halve finales de tegenstander worden van Oranje. Maar om daarin terecht te komen, moet er donderdag eerst van Nieuw-Zeeland worden gewonnen. ?Een goede ploeg?, stelt Van Geffen. ?Maar als wij ons eigen spel blijven spelen, dan moet het lukken. Er zitten een paar stevige tantes in die ploeg die de beuk erin gooien. Het wordt een heel mooi fysiek spelletje. Misschien qua stijl wel vergelijkbaar met Groot-Brittannië.? Afgelopen zomer, op de vorige Champions Trophy in Amstelveen, speelden Oranje en Nieuw-Zeeland ook tegen elkaar. Destijds werd het een bloedeloze 0-0. Van Geffen, toen bezig aan haar eerste toernooi, was erbij.  ?Dat was een aparte wedstrijd. Het was toen erg benauwd in Nederland. In die wedstrijd waren we een beetje sloom. Dat gebeurt ons niet nog een keer. Er moet gewonnen worden, want anders lig je eruit. We spelen nu drie finales. En die willen we alle drie winnen.? (@ReemtBorcherts) Foto: KNHB / Koen Suyk >> www.hockey.nl/championstrophy

ROSARIO ? De Nederlandse vrouwen spelen donderdag op de Champions Trophy de kwatfinale tegen Nieuw-Zeeland. Verdediger Margot van Geffen blikt vooruit op de eerste knock-outwedstrijd van Oranje en gaat daarnaast in op een populair juichgebaar bij de Nederlandse ploeg. Een handschoen uittrekken en heel overdreven juichen. Dat gebaar was woensdag op de training van Oranje meerdere malen te zien na een geslaagde actie of een raak schot. Van Geffen legt uit waar de opmerkelijke juichvorm vandaag komt. ?We hebben dinsdag de wedstrijd van Argentinië gekeken?, verklaart Van Geffen. ?En elke keer als de Argentijnse keeper (Belen Succi, red.) dacht dat ze een wereldredding maakte, dan trok ze haar handschoen uit en juichte zij heel hard. Wij kunnen daar niet zo goed tegen en vinden het wel leuk om haar na te doen.? Argentinië, dat morgen tegen China speelt, kan in de halve finales de tegenstander worden van Oranje. Maar om daarin terecht te komen, moet er donderdag eerst van Nieuw-Zeeland worden gewonnen. ?Een goede ploeg?, stelt Van Geffen. ?Maar als wij ons eigen spel blijven spelen, dan moet het lukken. Er zitten een paar stevige tantes in die ploeg die de beuk erin gooien. Het wordt een heel mooi fysiek spelletje. Misschien qua stijl wel vergelijkbaar met Groot-Brittannië.? Afgelopen zomer, op de vorige Champions Trophy in Amstelveen, speelden Oranje en Nieuw-Zeeland ook tegen elkaar. Destijds werd het een bloedeloze 0-0. Van Geffen, toen bezig aan haar eerste toernooi, was erbij.  ?Dat was een aparte wedstrijd. Het was toen erg benauwd in Nederland. In die wedstrijd waren we een beetje sloom. Dat gebeurt ons niet nog een keer. Er moet gewonnen worden, want anders lig je eruit. We spelen nu drie finales. En die willen we alle drie winnen.? (@ReemtBorcherts) Foto: KNHB / Koen Suyk >> www.hockey.nl/championstrophy