Issue Award 2012 naar pleegouders Mauro

Issue Award 2012 naar pleegouders Mauro

Education Permanente noemen de Fransen het. Een leven lang leren. Zo zou je ook kunnen kijken naar het thema van het Issue Congres 2012, dat vandaag plaatsvond in Amstelveen. Deze derde editie stond namelijk in het teken van "Leren van een crisis". En als er iets is dat deze middag duidelijk wordt, is dat we van elke crisis weliswaar leren – althans de direct betrokkenen – maar dat we ons grosso modo door elke nieuwe crisis weer net zo hard laten verrassen. Elke week weer, als het moet. Het aantal voorbeelden is legio. Van Johan Cruyff tot en met de ongoing story van de Costa Concordia (elke dag een nieuwe detail). Bijzonder hoogleraar crisisbeheersing Ira Helsoot (van het Radboud, 'home' van de Roos Vonk-crisis) trapte af en wees op het basisprincipe van crisiscommunicatie. "Je MOET onzekerheid communiceren. Je mag onzeker zijn over de feiten, NIET over het feit dat er een reactie komt." Te vaak willen betrokkenen wachten met de eerste reacties tot er een helder beeld is. Alleen is het zo dat niemand daar meer op wacht. De buitenwereld heeft met behulp van mobieltjes en social media al heel snel een beeld. En dat eerste beeld, als dat te lang onweersproken is, beklijft, en kan dan nog maar heel lastig veranderd worden. Lees Meer over: Issue Award 2012 naar pleegouders Mauro.