Marrit Hoekstra: ‘Stonden vijf camera’s om me heen’

Marrit Hoekstra: ‘Stonden vijf camera’s om me heen’

Ook tot haar eigen verbazing werd Amstelveen-captain Marrit Hoekstra een van de gezichten van de nieuwe Europese campagne van sportmerk Asics. De speelster van de Eersteklasser spreekt van een bijzondere ervaring.
 
?Ik weet niet precies hoe Asics bij ons is beland?, vertelt Hoekstra. ?Ik denk dat onze coach Olivier Kuijpers daar een rol in heeft gespeeld. Hij werkt in de sportindustrie. Het zou goed kunnen dat ze via hem bij ons team uitkwamen. Uiteindelijk hebben ze ervoor gekozen om mij eruit te lichten, omdat ik al lang bij het team speel.?
 
In augustus stond een heuse cameracrew bij Amstelveen op de stoep. ?Zo?n man of twintig kwam bij ons langs. Zij hoorden bij het reclamebureau dat het filmpje zou schieten. Eigenlijk was dat best wel raar. Ik werd de hele dag gevolgd en had een vreselijk ongemakkelijk interviewgesprek in ons clubhuis met vijf camera?s om me heen. Aan het eind van de dag was ik kapot, ha ha.?
 
?Wij begrepen ook niet zo goed waarom wij waren uitgekozen. We kregen in eerste instantie te horen dat we in de commercials ook aandacht wilden besteden aan breedtesport. Maar toen ik twee maanden geleden op de premiere was van de reclamecampagne, bleek dat wij de enige amateurs waren. En de enige vrouwen.?
 
Naast Hoekstra schitteren in dezelfde campagne ook olympisch kampioen triatlon Jan Frodeno en de Franse atleet Christophe Lemaitre, die meerdere Europese titels op zijn naam schreef. ?Hij is de snelste blanke man op aarde?, zegt Hoekstra, die gemengde gevoelens heeft over het uiteindelijke resultaat.
 
?Aan de ene kant zijn de beelden heel gaaf en vind ik het grappig dat ik in het filmpje voorkom. Maar ik vond het niet zo leuk om mijn stem terug te horen in de voice-over. Dat was een beetje gek. De reacties zijn gelukkig wel heel positief. Het is heel leuk dat we op deze manier de club Amstelveen aandacht konden geven.? (@ReemtBorcherts)