Tv en internet ondernemer Unico Glorie bankroet

Tv en internet ondernemer Unico Glorie bankroet

De problemen met The Entertainment Group raken tv en internet ondernemer Unico Glorie nu ook persoonlijk: hij is dinsdag in persoon failliet verklaard, zo blijkt uit gegevens van de rechtbank Amsterdam.
De rechtbank verklaarde dinsdag zijn bedrijf Unicompany failliet, de holding waarmee Glorie aandeelhouder was van The Entertainment Group. Maar hij is ook ?in persoon? failliet verklaard, zo blijkt uit het Centraal Insolventieregister. Het persoonlijke faillissement wordt aan Emerce bevestigd door curator H.M. Eijking. Bij het faillissement is ook nog een andere vennootschap Zapp BV betrokken.
Het amusementsbedrijf van Marco Borsato, waarvan Glorie grootaandeelhouder was, kwam in 2009 in de financiële problemen door de activiteiten van zusteronderneming LAB Ventures. Die hield zich onder meer bezig met het omzetten van airmiles naar beltegoeden en muziekvideo?s, die via Hyves konden worden verspreid. Maar ook nam dit bedrijf een aantal startups over die al gauw failliet gingen. De Rabobank legde beslag op gebouwen van de grootaandeelhouders, onder wie Marco Borsato. Glorie en de andere aandeelhouders waren hoofdelijk aansprakelijk voor de verliezen. Vorig jaar nog werd door de Rabobank jacht gemaakt op 7 miljoen euro die de bank aan LAB had geleend.
Met het persoonlijk faillissement komt er voorlopig een einde aan de zakelijke loopbaan van Glorie die voorlopig moeilijk nieuwe ondernemingen kan starten. Glorie, die in 2009 al riep dat hij blut was, wilde aanvankelijk weer een nieuw entertainment bedrijf beginnen. ?Ik heb de afgelopen tijd in elk geval precies geleerd hoe je het niet moet doen,? liet hij weten.
Gewoon een Amsterdamse straatjongen met zakentalent, noemde Veronica-voorzitter Joop van der Reijden Unico Glorie (1963) toen het hem nog voor de wind ging. Glorie (zijn vader had een bekende platenzaak in Amsterdam) begon zijn loopbaan bij een Amstelveense piratenzender en zo kwam hij bij de omroep Veronica terecht, waar hij loopjongen werd voor het populaire programma Curry & Van Inkel. V