Netprofiler neemt Vindingryk over

Netprofiler neemt Vindingryk over

Onlinemarketingbureau Netprofiler heeft zoekmachinemarketeer Vindingryk overgenomen.

Met de overname van Vindingryk en diens vier medewerkers groeit het personeelsbestand van Netprofiler tot vijfien man. Hoeveel er voor de overname is betaald, houden de partijen voor zich. Het is een bedrag in contanten dat deels afhankelijk is van de resultaten van het Vindingryk team.
Het overgenomen bedrijf werd in maart 2008 opgericht door drie oud-medewerkers van Google. Riksta Bos, Daan van der Lugt en Yan Stuyf. Laatstgenoemde werkt niet meer voor het bureau dat is gespecialiseerd in AdWords en search.
Vindingryk is naar een koper gaan zoeken, omdat steeds meer van zijn klanten behoefte hadden aan extra diensten. Analyticsdiensten is daarvan een voorbeeld. Bos en Van der Lugt benaderen Netprofiler als eerste omdat de cultuur het best leek te passen. ?We concentreren ons niet alleen meer op zoekmachine adverteren, maar kunnen de klant gedegen adviseren over een volledig online marketing pakket waarin onder andere website analyse, eyetracking en usability zijn opgenomen.?
Daarnaast laat Vindingryk zich betalen op basis van behaald resultaat, niet naar het aantal uren verricht werk. Directeur Frans Appels van Netprofiler: ?Dat doen wij ook steeds vaker, dus ook op dat punt vonden we elkaar snel. Search advertising is voor ons de snelstgroeiende tak. Vindingryk brengt met onder meer Center Parcs en Otto een paar mooie klanten mee.?
Afgelopen dinsdag verhuisde het team van vier naar hun nieuwe kantoor in Amstelveen.