Dit was 2011: ‘Slordige’ regels bij ECCC en Trophy

Dit was 2011: ‘Slordige’ regels bij ECCC en Trophy

Hockey.nl blikt deze maand terug op de 31 opvallendste momenten van het hockeyjaar 2011. In deel vijftien gaan we terug naar de slordige regelgeving bij de Europa Cup voor vrouwen (ECCC) in en de Champions Trophy voor vrouwen in Amstelveen.
 
Bij de start van de Europa Cup voor clubteams bij de vrouwen (ECCC), vorig jaar, werden de regels van de Europa Cup bij de mannen ? de EHL ? bijna allemaal overgenomen. Dus ook de regel dat als er twee Nederlandse ploegen de halve finale halen, die tegenover elkaar staan en er dus maximaal een Nederlands team de finale speelt. Die afspraak werd gemaakt vanwege de tv-rechten.
 
Later werd die mannenregel toch maar weggelaten. Vergeten werd om de wijziging door te voeren op de website van de EHF. Met als gevolg dat de uitkomst bij de loting tijdens Pasen (Den Bosch versus Slough en Laren tegen Leicester) de prullenbak in kon. Den Bosch en Laren werden in de semis toch aan elkaar gekoppeld. Slordig, gaf Marijke Fleuren, vicepresident van de EHF en adjunct-directeur van de KNHB, volmondig toe.
 
Maar het kan altijd erger. Zoals begin juli tijdens de Champions Trophy voor vrouwen. Tijdens dat toernooi werd in de nacht voor de finale besloten om Argentinië naar de eindstrijd tegen Nederland te laten gaan en niet Zuid-Korea. Met dank aan het protest van de Argentijnen die aangaven dat er een fout was gemaakt; niet het doelsaldo maar het aantal gewonnen wedstrijden gaf de doorslag bij de eindstand van de finalepoule
 
Dus stond de toernooidirectie mooi in het hemd. Een woordvoerder gaf toe: ?Het was beter geweest als wij er wat sneller achter waren gekomen en Argentinië dit niet aan de kaak had moeten stellen.? Het zou nooit meer gebeuren, werd er beloofd. En: ?Dat is misschien wel het positieve van de hele situatie: de regels worden in de toekomst tot in detail nagelezen door ons.? Fijn. (@RimVoorhaar)
 
>> Lees ook:
Deel 1 – Van de Peppel versus Van de Peppel
Deel 2 – De laatste keer dat Voskamp vlamde
Deel 3 – Het ontstaan van fusieclub HC