Londen verder weg dan ooit voor Wieke Dijkstra

Londen verder weg dan ooit voor Wieke Dijkstra

Bondscoach Max Caldas heeft Wieke Dijkstra woensdag laten weten dat zij definitief niet meegaat naar Alicante, waar de Oranjevrouwen van 8 tot en met 19 december een trainingskamp beleggen. Hiermee is Dijkstra ook uit beeld voor de Champions Trophy (28 januari – 5 februari in Rosario, Argentinië), met als gevolg dat deelname aan de Olympische Spelen van Londen voor de 123-voudig international verder weg is dan ooit.
 
Dijkstra viel afgelopen augustus, in de aanloop naar het EK in Duitsland, af bij Oranje. De middenvelder van Laren moest van Caldas aan bepaalde onderdelen van haar spel werken. ‘Ik vond dat Wieke in niet-balbezit meer moest brengen,’ laat de nationale keuzeheer weten. ‘Ze heeft de kans gekregen om in de competitie op dit vlak verbeteringen te laten zien, maar ik moet constateren dat ze daar onvoldoende in is geslaagd.
 
Caldas vervolgt: ‘Het is nooit leuk om dit soort beslissingen te nemen. Ik ben zelf speler geweest, dus ik weet hoe Wieke zich voelt. Het bljft ook mijn waarheid tegen die van haar. Maar goed, dit soort beslissingen hoort bij mijn baan als bondscoach. Al heb ik de deur voor Wieke niet helemaal dichtgetimmerd. Dat doe ik voor niemand.’
 
Dijkstra debuteerde op 20 juni 2003 in het Nederlands elftal en won sindsdien alle grote prijzen in het internationale hockey. Haar laatste titel behaalde zij begin juli van dit jaar in Amstelveen, toen ze met Oranje de Champions Trophy veroverde.
 
Foto: KNHB/Frank Uijlenbroek

Bondscoach Max Caldas heeft Wieke Dijkstra woensdag laten weten dat zij definitief niet meegaat naar Alicante, waar de Oranjevrouwen van 8 tot en met 19 december een trainingskamp beleggen. Hiermee is Dijkstra ook uit beeld voor de Champions Trophy (28 januari – 5 februari in Rosario, Argentinië), met als gevolg dat deelname aan de Olympische Spelen van Londen voor de 123-voudig international verder weg is dan ooit.
 
Dijkstra viel afgelopen augustus, in de aanloop naar het EK in Duitsland, af bij Oranje. De middenvelder van Laren moest van Caldas aan bepaalde onderdelen van haar spel werken. ‘Ik vond dat Wieke in niet-balbezit meer moest brengen,’ laat de nationale keuzeheer weten. ‘Ze heeft de kans gekregen om in de competitie op dit vlak verbeteringen te laten zien, maar ik moet constateren dat ze daar onvoldoende in is geslaagd.
 
Caldas vervolgt: ‘Het is nooit leuk om dit soort beslissingen te nemen. Ik ben zelf speler geweest, dus ik weet hoe Wieke zich voelt. Het bljft ook mijn waarheid tegen die van haar. Maar goed, dit soort beslissingen hoort bij mijn baan als bondscoach. Al heb ik de deur voor Wieke niet helemaal dichtgetimmerd. Dat doe ik voor niemand.’
 
Dijkstra debuteerde op 20 juni 2003 in het Nederlands elftal en won sindsdien alle grote prijzen in het internationale hockey. Haar laatste titel behaalde zij begin juli van dit jaar in Amstelveen, toen ze met Oranje de Champions Trophy veroverde.
 
Foto: KNHB/Frank Uijlenbroek