Round up Eerste Klasse vrouwen

Round up Eerste Klasse vrouwen

Spektakel in de Eerste Klasse D. Amersfoort won, ondanks een rode kaart, de derby tegen Leusden. Een andere Utrechtse club, Schaerweijde, verspeelde een 2-0 voorsprong bij de Studs. Volgens coach Nikie Welschen zijn de waarschuwingslampjes aangegaan bij de Zeister ploeg.
 
Poule A
Overbos ? Myra 2-1 (1-0)
1-0 Van der Kroft (sc), 2-0 Van der Kroft, 2-1 Douqué
De nieuwe hoofdcoach van Overbos, Tomasz Kotulski, begon zondag met een overwinning op concurrent Myra. De Pool trainde vorig jaar het tweede vrouwenteam van Overbos en was daarvoor vijf jaar actief in Schotland. Met de winst op de Amstelveense vrouwen wisselde Overbos van plek met Myra en staat het nu op de vijfde plek. Beide teams kregen veel kansen, maar benutten deze niet. Volgens Monique van Velzen, speelster van Overbos, was de zege belangrijk: ?Nu komen we eindelijk in de buurt van de top drie. Daar willen we staan in poule A.?
 
Qui Vive ? Alkmaar 2-2 (1-0)
1-0 Kleine, 2-0 Kleine, 2-1 Kuitenbrouwer, 2-2 Oudijk
 
Gooische ? VVV 5-0 (3-0)
1-0 De Roy van Zuijdewijn, 2-0 De Roy van Zuijdewijn, 3-0 Knulst, 4-0 Bonenberg, 5-0 Bonenberg
 
Almere ? Bennebroek 3-4 (2-1)
Doelpuntenmakers onbekend
 
HBS ? Alliance 3-4 (1-2)
0-1 Lohuis, 0-2 Ketting, 0-3 Schoone, 0-4 Hendriks, 1-4 onbekend, 2-4 onbekend, 3-4 onbekend
 
De Kraaien ? Houten 0-5 (0-3)
0-1 Verheugd, 0-2 Verheugd, 0-3 V.d. Heijden, 0-4 Knaapen, 0-5 Verheijen
 
 
Poule B
Spirit ? Alphen 3-8 (2-4)
0-1 Smiet, 0-2 Smiet (sc), 2-3 Van Nijen, 2-4 Hooghiemstra, 2-5 Smiet, 2-6 Hooghiemstra (sc), 3-7 Hooghiemstra, 3-8 Albers
Alphen won zondag afgetekend van Spirit. Charlie Bartho, coach van Alphen, vond het verschil erg groot en concludeerde dat zijn vrouwen effectief hun kansen benutten. Bartho: ?We kregen veertien kansen en daaruit ontstonden acht doelpunten. Jammer genoeg gaven we een doelpunt te veel weg.? Bartho kampte met veel blessures, maar kon gebruik maken van twee speelsters uit de A-jeugd. Alphen staat na zondag tweede, zon