Mannen OVK A en B: HIC gooit eigen glazen in

Mannen OVK A en B: HIC gooit eigen glazen in

HIC mag zich opmaken voor een verliezerpoule na de verrassende zevenklapper van HDM tegen Almere. Spanning was er bij Brabantse clubs: Tilburg kwam laat terug van een achterstand, terwijl concurrent Breda de voorspong in de dying minutes juist uit handen gaf.
 
POULE A
HDM-Almere 7-0 (4-0)
1-0 Cruz Delgado (sc), 2-0 Boers, 3-0 Cruz Delgado (sc), 4-0 Rietema, 5-0 Beudeker, 6-0 Van Straaten, 7-0 Lamens.
HDM speelde op leven en dood, want dit was zo ongeveer de wedstrijd van het jaar voor de mannen van Marcel van der Heijden. De ploeg moest en zou winnen van koploper Almere om op eigen kracht plaatsing voor de promotiepoule af te dwingen. En dat lukte helemaal. Het werd liefst 7-0. HDM schoot uit de startblokken, kwam na twee minuten op voorsprong, en bleef als het ware uit de startblokken schieten. Het resultaat na 35 minuten: 4-0. ?We waren getergd. Vanaf de eerste minuut vlogen wij er vol in en dat blijkt dat er ontzettend veel kwaliteit in deze ploeg zit. Ik ben meer dan gelukkig. Er stond veel druk op deze wedstrijd. De laatste veertien dagen scoorden wij tegen Amersfoort en HIC maar één van de zes punten. Daardoor maakten wij het ons zelf moeilijk.?
 
Amersfoort-Nijmegen 3-2 (1-0)
1-0 Mooij, 2-0 Rijkse (sc), 2-1 Leenen (sb), 2-2 Alkemade, 3-2 Rijkse (sc).
Hoera! Na acht nederlagen en een remise pakte Amersfoort haar eerste zege van het seizoen. Het werd 3-2 tegen Nijmegen, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de gasten wel het betere van het spel hadden. ?Maar laat het ons ook eens mee zitten?, aldus Peter Jonker (Amersfoort) na afloop. ?Onze doelman Rob van Dam speelde een uitstekende wedstrijd en dit is een fijne opsteker voor het vervolg van de competitie.? Frans Brands (Nijmegen): ?Wij waren de bovenliggende partij, maar we maken het niet af. Geen idee waar dat vandaag aan lag.?
 
HBS-HIC 3-1 (2-0)
1-0 Noordenbos, 2-0 Hermans, 2-1 Weehuizen (sc), 3-1 Hersman.
HIC had met drie punten naar Amstelveen gemoeten om nog kans te maken op de promotiepoule, maar zo ver k