Zondag D-day in de Overgangsklasse (v/m)

Zondag D-day in de Overgangsklasse (v/m)

Cru gezegd kan je stellen dat dit weekend in de Overgangsklasse het kaf van het koren wordt gescheiden. Want na zondag is bekend welke teams zich hebben geplaatst voor de promotiepoules. Hockey.nl brengt aan de vooravond van de laatste speeldag de stand van zaken in de voorrondes in kaart.   Overgangsklasse vrouwen Naar promotiepoule: Push, Were Di, Terriers, Victoria, Nijmegen, QZ.  Overige kanshebbers: Poule A: HGC of TilburgPoule D: HIC, Craeyenhout of Wageningen. De meeste vrouwenteams kunnen tijdens de laatste speelronde voor de herindeling rustig achterover leunen. Zes van de acht tickets voor de promotiepoule zijn al vergeven. De twee overbleven plaatsen worden verdeeld in poule A en poule D.  In poule A heeft HGC de beste papieren om door te stomen naar de crème de la crème van de Overgangsklassers. Als de degradant uit de Rabo Hoofdklasse van laagvlieger Oss wint, zijn de vrouwelijke Gazellen zeker van de tweede stek, die een plaats bij de beste oplevert. Mocht HGC zich onverwacht verslikken in Oss, dan kan naaste belager Tilburg er met de buit vandoor gaan. De ploeg van Roy Bax staat een punt achter op de Wassenaarse équipe en speelt zondag in Delft tegen Ring Pass.  In poule D heeft HIC de kansen in eigen hand. Voor de Amstelveense ploeg geldt hetzelfde scenario als HGC: ook HIC is door naar de kampioenspoule bij een zege op tegenstander Leonidas. Craeyenhout en Wageningen, die tegen elkaar spelen, zitten op het vinkentouw en hopen op een uitglijder van HIC.   Mannen Naar promotiepoule: Almere, Rood-Wit, Klein Zwitserland, Push en Voordaan  Overige kanshebbers: Poule A: HIC of HDM.Poule B: Tilburg, Breda en/of Oss (twee van deze drie plaatsen zich) Ook bij de mannen beperkt de spanning zich tot twee poules. Maar de scenario?s zijn een stuk spannender dan bij de vrouween. In poule A heeft nummer twee HDM de beste papieren, een zege geeft toegang tot het elitebal van de Overgangsklasse.  Er zit echter een fikse adder onder het Haagse gras. Want HDM treft in de laatste speelr