Kim Bokhoven: ‘Horen in kampioenspoule thuis’

Kim Bokhoven: ‘Horen in kampioenspoule thuis’

Het is pas november, maar voor de vrouwen van HIC staat zondag wellicht de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. De Overgangsklasser kan zich dan plaatsen voor de promotiepoule. Aanvoerder Kim Bokhoven praat ons bij.
 
?We vinden dat we in die kampioenspoule thuishoren, ook al hebben we dat niet in elke wedstrijd laten zien?, vertelt Bokhoven. ‘Het is heel belangrijk voor ons om die eerste poule te halen. We hebben dat doel ook voor het seizoen uitgesproken. We hadden ons zondag al kunnen plaatsen. Onwijs balen dat het toen niet lukte.?
 
Doordat nummer twee HIC doelpuntloos gelijkspeelde tegen Bloemendaal, blijft het gat in de Overgangsklasse D met naaste concurrent Craeyenhout twee punten. Ook Wageningen kan mathematisch nog een gooi doen naar een ticket voor de promotiepoule. ?Voor ons was het een tegenvaller dat ook Craeyenhout afgelopen zondag gelijkspeelde. Als zij hadden verloren, hadden we drie punten losgestaan met een beter doelsaldo.?
 
?Door het nieuwe competitiesysteem is het aan de begin van de competitie gelijk spannend. Vorig seizoen had je teams, zoals wij, die het in het begin heel slecht deden en daarna opklommen naar een derde plaats. Dat is nu lastiger, je moet er vanaf het begin al staan.?
 
HIC heeft de het ticket naar de promotiepoule in eigen hand. Maar als de Amstelveense ploeg toch wordt ingehaald, kan het zomaar veroordeeld worden tot een van de twee verliezerspoules. Is het seizoen dan al voorbij voor Bokhoven en haar team? ?Het is niet voorbij, maar het zou jammer zijn, minder leuk. Je speelt dan om niet te degraderen.?
 
Zondag kan het voor HIC allemaal nog goed komen. Dan wacht de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Leonidas. ?Op papier is dat inderdaad te doen, maar de vorige keer was het 1-1. Dus het wordt spannend.? (@ReemtBorcherts)