Aegis Media neemt Kobalt over

Aegis Media neemt Kobalt over

Kobalt Media is overgenomen door de Britse Aegis groep. Dit nieuws werd gister bekend. Volgens de Telegraaf zou Aegis een kleine 19 miljoen euro hebben betaald voor de overname. Onder de Aegis-parraplu vallen ook bureaus als Carat, Vizeum en Isobar.
Schaalvergroting
Volgens beide partijen is schaalvergroting de reden van de overname. Die ontwikkeling is essentieel om in deze tijden als mediabureau te overleven. Gelet op mediabestedingen, neemt Aegis naar eigen zeggen door de overname nu een tweede plek in op de Nederlandse mediamarkt. Het ‘merk’ Kobalt blijft gewoon bestaan, naast de andere Aegis-merken.
Nieuwe klanten
Afgelopen maanden rommelde het wat bij het in Amstelveen gevestigde Kobalt. Grote accounts als Heineken en Ahold stapten op. Met de overname door Aegis wordt deze trend gebroken, zo is de hoop. Volgens de CEO van Aegis, Julius Minnaar, wordt Kobalt sterker door de overname en gaan er daardoor weer klanten gewonnen worden.