De topschutters: Bijlsma klimt naar de top

De topschutters: Bijlsma klimt naar de top

In de Eerste Klasse vrouwen voert Sophie Robinson sinds de eerste speelronde de topscorerslijst aan. Afgelopen weekend verstevigde de speelster uit Wales haar koppositie door tweemaal te scoren tegen Upward (4-1). Robinson staat daardoor inmiddels al op elf doelpunten en groeit uit tot een fenomeen in Holland Hockeyland. De naaste concurrenten van Robinson staan inmiddels op een achterstand van vier treffers. Elke de Jager (Heeze) en Sara Tillart (Amstelveen) delen met zeven goals de tweede plaats op het voorlopige erepodium.
 
Bij de mannen is het een stuk spannender in het algemeen klassement. Na zondag delen vier spelers de eerste plaats. Zowel Stefan Bijlsma (Myra), Pier Buntsma (Overbos), Oscar Mastwijk (De Reigers) en Floris Bakker (Gooische) schoten inmiddels acht keer met scherp. Bijlsma maakte de grootste sprong naar de top, hij scoorde afgelopen week drie keer. Dat kunstje flikten Tommy van Osch (HCAS) en Jos Toonen (Gemert) ook. (RB)