Mannen OVK A en B: Jip Krens bezorgt Tilburg zege

Mannen OVK A en B: Jip Krens bezorgt Tilburg zege

Amersfoort stond zondag na zeventig minuten opnieuw met lege handen. De ploeg van Peter Jonker is na zes rondes als enige ploeg in de hele Overgangsklasse nog puntloos. Jip Krens behoedde Tilburg hoogstpersoonlijk voor een zeperd in eigen huis. Dankzij een hattrick van de Tilburger won zijn team met 4-3 van Qui Vive.
 
POULE A
Nijmegen-HDM 1-2 (1-0)
1-0 Roosens, 1-1 Oostendorp, 1-2 Oostendorp.
Voor HDM was het een must om het lastige uitduel tegen Nijmegen in winst om te zetten. Aldus geschiedde, maar het ging niet eenvoudig. Sterker, bij rust was het 1-0 voor Nijmegen, dat het volgens trainer Frans Brands prima deed. Na de thee ging HDM heel nadrukkelijk op zoek naar het doel van de thuisclub. In de 55ste en de 62ste minuut was het dan raak, waarbij gemeld dat HDM tot tweemaal toe scoorde in een overtalsituatie wegens gele kaarten aan de kant van Nijmegen. Desondanks bleef het tot de laatste minuut spannend, want de Nijmegenaren kregen ook nog een aantal strafcorners te nemen. ?We nemen de punten mee naar Den Haag, dat is nu even het belangrijkste?, aldus Marcel van der Heijden (coach van HDM).
 
HBS-Amersfoort 4-1 (2-0)
1-0 Noordenbos, 2-0 Hersman (sb), 3-0 Meijer (sc), 3-1 Vaags (sc), 4-1 Remmerswaal.
Peter Jonker, de geplaagde coach van Amersfoort, blijft elke week op zoek naar de positieve puntjes. Desondanks staat hij met zijn formatie nog met lege handen en dat is wel eens anders geweest met de club. Ditmaal werd het 4-1 voor HBS dat zich herstelde van de prestaties van de laatste weken. Nanco Jansonius (HBS) ?We kenden een prima competitiestart, toen zakte het even weg, maar nu hebben we de opwaartse lijn weer te pakken. Er lag veel energie op het veld.?
 
HIC-Almere 0-2 (0-0)
0-1 Klop, 0-2 Herweijer.
Almere omzeilde de lastige klip die HIC heet. Het werd 0-2 in Amstelveen, waar het in Almere nog een spectaculaire 5-5 uitslag werd. ?Dit was typisch een wedstrijd in de categorie: wie de eerste goal maakt, wint de wedstrijd. En zo gebeurde het ook?, aldus Omar Schlingemann van HIC.