De topschutters: British Bomber blijft bovenaan

De topschutters: British Bomber blijft bovenaan

Juul Busser (Upward), Vivienne Uijterwaal (Houten) en Mieke van der Kroft (Overbos) waren de kanonnen van de afgelopen speelronde in de Eerste Klasse vrouwen. Alle drie de speelsters waren driemaal succesvol. Busser en Uijterwaal klimmen daardoor naar de hoogste regionen van de topscorerslijst. Van der Kroft maakte haar eerste treffers van het seizoen.
 
Bovenin houdt Sophie Robinson haar koppositie stevig in handen. The British Bomber van Schaerweijde scoorde afgelopen weekend eenmaal, waardoor haar totaal op negen kwam. Sara Tillart (Amstelveen) volgt met zeven treffers.
 
Bij de mannen viel de trefzekerheid van Floris Bakker op. De aanvaller van Gooische schoot maar liefst vier keer met scherp. Daarmee kon hij overigens zijn ploeg niet aan een zege helpen. De degradant speelde met 4-4 gelijk tegen Amstelveen.
 
Oscar Mastwijk klimt naar de hoogste trede in de totaalstand. De speler van De Reigers staat na zondag op een totaal van zeven treffers, evenveel als Pier Buntsma van Overbos. Opvallend: beide spelers zijn ? net als Bakker ? actief in de Eerste Klasse A.
 
Overigens ontbreken de doelpuntenmakers van de mannen van MEP (8-0 zege op Geel-Zwart). Deze wilde de manager van de ploeg uit Boxtel niet prijsgeven. Wellicht dat andere betrokkenen ons kunnen/willen informeren?
 
Mail ons voor deze of andere aanvullingen op redactie@hockey.nl. (RB)
 
Foto: CBOsports.com